regiofair of "hoe de krachten van fair trade en lokale korte keten te bundelen"

Fietsrouteplan Hasselt : Winkelen bij de boer thuis

leave a comment »

volledige brochure gratis te verkrijgen bij de Toeristische Dienst van Hasselt

Wil je (h)eerlijke aardbeien, boter, kaas, hoeveijs, yoghurt of varkensvlees rechtstreeks bij de boer thuis kopen? Verbazend hoeveel toffe adressen je in Hasselt vindt. Het aanbod werd in kaart gebracht via een fietsrouteplan. De route, die je ook op eigen initiatief kan fietsen, wordt op zondag 25 april sfeervol ingereden.

 

Fietsrouteplan
Hasselt, al vier jaar lang FairTradeGemeente, heeft een nieuwe primeur. De stad pakt uit met een fietsrouteplan van (h)eerlijke Hasseltse boerenproducten. Dit fietsrouteplan van 30 km door Stevoort en Spalbeek duidt zoveel mogelijk boeren aan die aan thuisverkoop doen. Ook vind je er adressen van boeren die buiten de route vallen. Op die manier kan iedereen die bewust is van eerlijke handel winkelen bij de boeren die thuis (h)eerlijk fruit, vlees of zuivelproducten verkopen. Hasselaren dragen eerlijke handel al langer een warm hart toe. Met dit fietsrouteplan wordt het gemakkelijker om de adressen te vinden. Het plan haal je gratis af bij Toerisme Hasselt.

 

(H)eerlijke fietshappening

Iedereen, en in het bijzonder de Hasseltse straatcomités, is welkom om deel te nemen aan het inrijden van deze nieuwe fietsroute op zondag, 25 april, ‘De dag van de Aarde’.’
Afspraak hiervoor om 14 uur op de parking van het Domein Kiewit, Putvennestraat 130. Deze ingekorte tocht van ongeveer 20 km zal met bezoeken aan boerenbedrijven 2,5 uren duren. Achteraf worden de deelnemers aan de fietstocht in Domein Kiewit getrakteerd op (h)eerlijke boerenproducten en een glaasje FairTrade wijn of worldshake. Inschrijven voor dit leuk uitje doe je voor 20 april bij dienst Ontwikkelingssamenwerking.

 

Fairtradestadsplan
Onlangs lanceerde Hasselt het eerste fairtradestadsplan van Vlaanderen. In dit plan dat je afhaalt bij Toerisme Hasselt staan alle adressen van winkels en horecazaken die eerlijke producten aanbieden, van organisaties die eerlijke producten gebruiken en van Hasseltse boeren die aan thuisverkoop doen.

 

INFO
Ontwikkelingssamenwerking
tel. 011 23 94 98
Ingeborg.debock@hasselt.be

(13-04-2010)
Advertenties

Written by hallometsteven

april 22, 2010 bij 4:48 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: